Lektørudtalelse ”Danskere i verden”

Spændende og ret enestående bog med beskrivelser af nogle af de mest betydningsfulde danskere, der har sat sig blivende spor verden over i de lande, de virkede i, og som ikke nødvendigvis er kendte herhjemme. For interesserede i levnedsbeskrivelser og spændende skæbnehistorier
Beskrivelse: Bogen er hovedinddelt efter verdensdele, og derefter igen efter de lande, de beskrevne personer har levet i. Selve beskrivelserne følger to spor. Det første spor består af de længere og mest udfoldede, veldokumenterede og farverige livshistorier. Det andet kører parallelt med kortere klummeagtige beskrivelser af mindre karakteristiske personer. Kun få nulevende er med – og (heldigvis) en del kvinder. Bogen udgives samtidig med udsendelsen af DR-serien af samme navn, som den kendte journalist Stéphanie Surrugue er vært på.
Vurdering: En både underholdende og interessant bog med et kortere, mere dynamisk “udefra-ind”-perspektiv, end det vi normalt ser i forskellige biografier om mere eller mindre kendte danskere. Der er bestemt ikke tale om glatte “helgenbeskrivelser”, da flere udvandrere jo notorisk havde en broget fortid i Danmark, men alligevel lykkedes “derude.”

Anbefaling fra driftsleder Jesper Kinnerup, fødevareBanken efter pressearbejde for organisationen på Smukfest:

“Mette Buch har løst en række forskellige journalistiske opgaver for fødevareBanken. Mette har dét man drømmer om, når man booker en ekstern journalist: Hun laver hurtigt en klar og realistisk definering af opgaven, udfører den professionelt med stor entusiasme og giver løbende en orientering, så vi hele tiden er med. Alt dette i kombination med et sublimt netværksarbejde gør Mettes hit-rate klart højere end mange andres. Så de bedste anbefalinger herfra.”

Anbefaling fra tandlæge Kasper Slavensky, Sorø:

“Det er så moderne at snakke om at afstemme forventninger. Det er selvfølgelig også meget væsentligt, men i vores samarbejde med Mette var det egentlig en unødvendig øvelse. Mette er en person, der umiddelbart forstår hensigter, ønsker og behov på et split-sekund og uden for meget travbanesnak, og som med humor og professionalisme får projektet skåret til, så det fungerer. Kort og godt: Mette fik vores noget fluffy idé om vores identitets- og markedsføringsplaner sat i letforståelige rammer på meget kort tid. Og det virker😊.Tak, Mette, du er nu heldigvis en fast sparringspartner og skribent for os.”

Anbefaling fra Didde Knudsen, kursist, “Skriveværkstedet”, Hadsten Højskole:

“Mette er en utrolig vidende og tilbundsgående underviser, som formår at ramme flere niveauer i skriveprocessen med sine velvalgte øvelser. Hun mærker hurtigt, hvad man har brug for og støtter op om denne læring. Mette giver en personlig og grundig undervisning på højt niveau.”

Anbefaling fra Mikael Skensved, kursist, “Skriveværkstedet”, Hadsten Højskole:

“Jeg er netop færdig med en uge på skriveværksted på Hadsten Højskole med Mette Buch Jensen som underviser. Jeg vil hermed på det kraftigste anbefale kurset. Mette er en engageret og meget dygtig underviser. Jeg fik personlig og særdeles brugbar kritik på mine opgaver og fik også en særdeles anvendelig feedback på et par tekster, som jeg havde sendt forud for kurset. Jeg føler, at mit skrivearbejde er løftet et helt niveau efter en uge med Mette som underviser.”